SPR Ensiapukurssi EA 1® 16 t 

SPR Ensiapukurssi EA 1® on kaksipäiväinen eli yhteensä 16 tuntia kestävä koulutus, jonka tavoitteena on lisätä auttamisrohkeutta hätäensiapua vaativissa tilanteissa sekä arjen pienemmissä tapaturmissa. Koulutus sisältää opetuksen, materiaalin, kokeen ja mobiilikortin (pakollinen).

Suoritettuasi koulutuksen hyväksytysti saat sähköpostiisi linkin mobiilikorttiin, joka toimitetaan osallistujalle noin yhden viikon kuluessa koulutuksesta. SPR EA 1-ensiapukortti on voimassa sen myöntämishetkestä kolme (3) vuotta.

SPR EA 1 tai EA 2-kortin voi päivittää yhden kerran SPR 4-8 t hätäensiapukurssilla, jolloin voimassaoloaika jatkuu kolmeksi vuodeksi eteenpäin. 

 • 16h

 • Sastamala, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Parkano, Mänttä, Huittinen, Kokemäki, Tampere

 • Koulutukset alkavat vain, mikäli ryhmäkoot ovat riittäviä (min. 10 henkilöä)

 • Kysy ryhmäkohtainen tarjous!

Sisältö: 

Auttamistoiminta onnettomuudessa 

Hätäensiavun perusteet:   

 • Tajuttomalle annettava ensiapu 
 • Painelu-puhalluselvytys 
 • Sydäniskurin käyttö 
 • Tukehtuvan auttaminen  
 • Suurten verenvuotojen tyrehdyttäminen 
 • Verenkierron häiriötila (sokki) 

Haavat ja palovammat 

Muut tapaturmat (sähköisku, silmävamma, nenäverenvuoto, pään vamma) 

Myrkytykset 

Nivelvammat ja murtumat 

Tapaturmien ennaltaehkäisy 

Tavallisimmat sairauskohtaukset 

Terveyden edistäminen ja henkinen ensiapu 
 

Sekä tarvittaessa muita ryhmäkohtaisia aiheita tai painotuksia 

Koulutusajankohdat:

Ensiapukurssit ovat kaikille avoimia koulutuksia. Järjestämme myös yrityksille ja yhteisöille suunnattuja ensiapukoulutuksia, jotka voidaan toteuttaa joustavasti tilaajan toivomana ajankohtana joko työyhteisön omissa tiloissa tai muussa sopivassa paikassa. 

Lisätiedot:

Koulutukset ovat Punaisen Ristin koulutusohjelmien mukaisia sertifioituja ensiapukursseja. Ensiapukouluttajamme on suorittanut Suomen Punaisen Ristin ensiavun ja terveystiedon kouluttajakoulutuksen (ETK ®) sekä tarvittavat täydennyskoulutukset. Kursseista vastaa kokenut sosiaali- ja terveysalan ammattilainen (sairaanhoitaja), jolla on monipuolista käytännön kokemusta erilaisista hoitoalan tehtävistä. 

Kela-korvaus:
 • Työnantajan on mahdollista hakea Kelalta korvausta ensiapuvalmiuden ylläpitämisestä johtuvista kustannuksista kuten ensiapukoulutuksista, kun korvattavuuden perusedellytykset täyttyvät.  
 • Työnantajan järjestämistä sairaanhoito- ja muista terveydenhuoltopalveluista työnantajalle aiheutuvat kustannukset korvataan edellyttäen, että työterveyshuollon toimintasuunnitelmassa on määritelty riittävän ensiapuvalmiuden ylläpitämiseksi tarvittavat toimet eli koulutustarve ja välineistö. 
 • Ehkäisevän työterveyshuollon korvaus voi olla enimmillään 60 % vuotuisen enimmäismäärän mukaisesti, jota työnantaja voi hakea kuuden (6) kuukauden kuluessa maksusuorituksesta.  

Katso tarkemmat ohjeet Kelasta. 

Ammattikuljettajan ensiapukoulutus:

SPR EA1-ensiapukoulutuksesta voi saada myös ammattikuljettajan ensiapukoulutusmerkinnän ammattipätevyysrekisteriin (Traficom) edellyttäen, että erityispainotuksista ilmoitetaan kurssia tilattaessa. Kurssi-ilmoitus on tehtävä viimeistään 15 vrk ennen koulutusta. Todistus ammattipätevyyskoulutuksen suorittamisesta toimitetaan noin kahden viikon kuluttua koulutuksesta. 

Huom! Ammattikuljettajan ensiapukoulutukset ovat tilauskursseja. Pyydä ryhmäkohtainen tarjous! 

Yhteystiedot:

Urmas Tiits
Puh. 050 302 0795
urmas.tiits(at)sasky.fi

Huomiothan, että ilmoittautumiset koulutukseen ovat sitovia. Mahdolliset peruutukset tulee tehdä viisi (5) päivää ennen koulutuksen alkua. Peruuttamattomasta koulutuspaikkavarauksesta perimme täyden hinnan.  

Tulevat koulutukset

Sastamala

Ravintola Patruuna: Vammaksentie 1, SASTAMALA. 16h koulutus:

Parkano

Parkanontie 48, Parkano, 3. krs. fysioterapian yläkerta

Mikä Aiko on?

Aiko Academy tarjoaa ja järjestää aikuis­koulutusta, työvoima­koulutusta, kansainvälistä koulutusta, työelämä­palveluiden kehittämis­toimintaa sekä konsultointia yrityksille ja organisaatioille sekä yleisiin ajankohtaisiin että yrityskohtaisiin tarpeisiin. Aiko toimii tiiviissä yhteistyössä alueellisen ELY-keskuksen kanssa ja merkittävä osa koulutuksista on ELY-keskusten tukemia.