Työturvallisuuskortti®

Koulutuksen tavoitteena on varmistaa, että jokainen tunnistaa työstä aiheutuvia vaara- tai kuormitustekijöitä ja osaa suojautua niiltä. Parantamalla tietoisuutta ja luomalla yhteisiä käytäntöjä, voidaan vaikuttaa työpaikan turvallisuuteen ja ehkäistä vakavat tapaturmat.  

Sisältää opetuksen, koulutusmateriaalin, kokeen ja kortin.

 • 7 h + tentti

 • Sastamala, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Parkano, Mänttä, Huittinen, Kokemäki, Tampere

 • Suomi, englanti tai venäjä

 • Koulutukset alkavat vain, mikäli ryhmäkoot ovat riittäviä (min. 10 henkilöä)

 • Hinnat alkaen 120 € + alv 24 % / hlö (katso lisätiedot tulevat koulutukset osiosta)

Sisältö:

Kurssisisältö perustuu Työturvallisuuskeskuksen (TTK) oppimistavoitteisiin: 

 • Tuntee nolla tapaturmaa –periaatteen  
 • Tuntee työturvallisuusvastuut  
 • Tuntee yhteisen työpaikan määritelmän ja toimijoiden roolit  
 • Osaa tunnistaa yhteisen työpaikan kuormitustekijöitä  
 • Osaa tunnistaa yhteisen työpaikan vaaroja 

Kurssin aikana varmistetaan oppimistavoitteiden täyttyminen päivän päätteeksi suoritettavalla kokeella. Koulutuspäivään (yrityskohtainen koulutus) voidaan tarvittaessa liittää toiminnallisia harjoituksia ja tehtäviä. Työturvallisuuskortin myöntäminen edellyttää koulutuksen hyväksyttyä suorittamista, jonka jälkeen kortti on voimassa viisi (5) vuotta päiväyksestä.

Koulutus kestää noin kahdeksan (8) tuntia eli yhden työpäivän.  

Koulutusohjelmat:

 1. Lähikoulutus: Osallistut läsnä kasvokkain tapahtuvaan opetukseen. Kohtaat ihmisiä ja voit keskustella sekä verkostoitua heidän kanssaan. Lähiopetuksen hyödyt ovat monille huomattavat ja se on Työturvallisuuskorttikoulutuksissa eniten käytetty koulutuksen suoritustapa.
 2. Webinaari: Osallistut webinaariin omalla päätelaitteellasi, jossa on kamera ja ääniyhteys. Luokka, jossa työskentelet, on virtuaalinen ja oppimisympäristönä toimii vaikka oma koti. Tämä takaa rauhallisen ja turvallisen oppimisympäristön auttamaan oppimistuloksien paranemisessa. Koulutus vastaa kestoltaan ja sisällöltään perinteisesti luokassa tapahtuvaa oppimistilannetta.
 3. Täydennyskurssi 4 h: Työturvallisuuskortin® voi uusia kortin voimassaolon aikana käymällä neljän tunnin täydennyskurssin. Täydennyskurssilla oppimistavoitteet käsitellään tiiviimmässä tahdissa.
Antaa kuljettajan ammattipätevyyden

Ei, ellei kurssi-ilmoituksessa toisin mainita.

Koulutuskieli

Kurssien koulutuskieli on suomi, ellei kurssi-ilmoituksessa toisin mainita.

Ilmoittautuminen ja peruutus

Huomiothan, että ilmoittautumiset koulutukseen ovat sitovia. Mahdolliset peruutukset tulee tehdä viimeistään viisi (5) päivää ennen koulutuksen alkua. Peruuttamattomasta koulutuspaikkavarauksesta perimme täyden hinnan.  

Kysy lisätietoja tilauskoulutuksista! Järjestämme koulutuksia joustavasti tarpeidenne mukaan.

Tulevat koulutukset

Lähikoulutus | Sastamala

Koulutuspaikka: Sasky / Vammalan ammattikoulu (Ratakatu 36, 38210 Sastamala). Hinta: 125 € + alv 24 % (sis. lounas ja iltapäiväkahvin oppilaitoksella).

02/10/23 08:00 Täynnä
13/11/23 08:00
Lähikoulutus | Tampere

Sasky/Tampereen palvelualojen ammattiopisto. Koulukatu 18, 33200 Tampere. Hinta: 125 € + alv 24 % (sis. lounas ja iltapäiväkahvin oppilaitoksella).

12/10/23 08:00

Mikä Aiko on?

Aiko Academy tarjoaa ja järjestää aikuis­koulutusta, työvoima­koulutusta, kansainvälistä koulutusta, työelämä­palveluiden kehittämis­toimintaa sekä konsultointia yrityksille ja organisaatioille sekä yleisiin ajankohtaisiin että yrityskohtaisiin tarpeisiin. Aiko toimii tiiviissä yhteistyössä alueellisen ELY-keskuksen kanssa ja merkittävä osa koulutuksista on ELY-keskusten tukemia.