Tulityökortti®

Tulityökurssi on yhden työpäivän mittainen eli koulutus kestää noin kahdeksan tuntia. Kurssi sisältää kuusi oppituntia teoriaa, suojaus- ja alkusammutusharjoitukset, kokeen ja kortin. Kortti on voimassa viisi (5) vuotta suoritusajankohdasta. 

 • 8 h

 • Sastamala, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Parkano, Mänttä, Huittinen, Kokemäki, Tampere

 • Koulutukset alkavat vain, mikäli ryhmäkoot ovat riittäviä (min. 10 henkilöä)

 • Hinta alkaen 135 € + alv 24 % / hlö (katso lisätiedot tulevat koulutukset osiosta)

Sisältö:

Koulutukseen kuuluvat seuraavat aihealueet: 

 • Tulityöt turvallisesti 
 • Vastuut ja velvollisuudet 
 • Tulityöriskit eri toimintaympäristöissä 
 • Turvatoimet eri toimintaympäristöissä ja suojausharjoitus, turvallisuus 
 • Toiminta onnettomuustilanteessa 
 • Alkusammutusharjoitus 
 • Koe, kysymysten käsittely ja kurssin päättäminen 

Kurssiin sisältyy myös suomenkielinen oppikirja: Ryhdyttäessä tulitöihin.

Osallistuminen:

Tulityökorttikoulutukseen voi osallistua kuka tahansa, joka työskentelee tehtävissä, joissa ollaan tekemisissä tulitöiden kanssa. Tulitöitä ovat mm. kipinöintiä aiheuttava kaasu- ja kaarihitsaus, poltto- ja kaarileikkaus, laikkaleikkaus ja metallien hionta. Tulitöiksi luetaan myös työt, joissa käytetään kaasupoltinta, muuta avoliekkiä, kuumailmapuhallinta tai muuta näihin verrattavaa voimakasta lämpösäteilyä tuottavaa työvälinettä. 

Tulityökorttia ei kuitenkaan edellytetä työtehtävässä, jossa työ tehdään: 

 • vakituisella tulityöpaikalla 
 • palovaarattomilla työmenetelmillä 
 • vakuuttamattomissa kohteissa 

Koulutusohjelmat:

 1. Peruskurssi lähikoulutuksena: Osallistut läsnä kasvokkain tapahtuvaan opetukseen.
 2. Yhdistelmäkoulutus – tulityöpätevyyden uusijoille: Kurssi toteutetaan kaksivaiheisena. Tulityökortti® yhdistelmäkoulutuksessa teoria käydään läpi itsenäisesti verkkokoulutuksena ja käytännön harjoitukset lähikoulutuksessa. Lähikoulutuksessa osallistut teorian kertaukseen, alkusammutus- ja suojausharjoituksiin sekä tenttiin.

  Ilmoittautumisen jälkeen saat antamaasi sähköpostiosoitteeseen linkin verkkokoulutusosuuden suorittamiseen. Lähikoulutus tulee toteuttaa kolmen (3) kuukauden sisällä verkkokurssin suorittamisesta. Verkkokoulutus koskee vain niitä, jotka ovat aiemmin suorittaneet Tulityökortin® ja tarvitsevat pätevyyden uusimista ja joiden Tulityökortti on vielä voimassa. Jos se on vanhentunut, tulee ilmoittautua lähiopetukseen.

Lisätiedot:

Kun koulutus on suoritettu hyväksytysti, tulityöpätevyys kirjataan Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) tulityökorttirekisteriin. Tulityökortin voi myös ladata puhelimeen (https://mobiili.korttitieto.fi), jossa se kulkee aina mukana. Tulityökortti toimitetaan mahdollisimman pian koulutuksen jälkeen (noin 2–4 viikkoa). Tarvittaessa osallistujalle laaditaan väliaikainen todistus, joka on voimassa yhden (1) kuukauden ajan.  

Koulutuksista vastaa asiantuntijat, jolla on Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) ja Suomen Palopäällystöliiton (SPPL) myöntämä kurssinjohtajapätevyys.

Antaa kuljettajan ammattipätevyyden

Ei

Koulutuskieli

Kurssien koulutuskieli on suomi, ellei kurssi-ilmoituksessa toisin mainita.

Peruutusehdot ja ilmoittautuminen

Huomiothan, että ilmoittautumiset koulutukseen ovat sitovia. Mahdolliset peruutukset tulee tehdä viimeistään viisi arkipäivää ennen koulutuksen alkua. Peruuttamattomasta koulutuspaikkavarauksesta perimme täyden hinnan. 

Koulutus toteutetaan, kun osallistujia on vähintään ilmoitettu vähimmäismäärä. Koulutuksen järjestäjä pidättää oikeuden peruuttaa tilaisuuden liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Mikäli koulutus perutaan järjestäjän toimesta ja osallistuja on maksanut osallistumismaksun, osallistujalle palautetaan maksettu osallistumismaksu täysimääräisenä. Mikäli osallistuja ei ole vielä maksanut laskuaan ja tilaisuus perutaan toimeksiantajan toimesta, lasku mitätöityy.

Tilauskoulutus omalle ryhmälle

Kysy lisätietoja tilauskoulutuksista! Järjestämme myös yrityksille ja yhteisöille suunnattuja koulutuksia, jotka voidaan toteuttaa joustavasti tilaajan toivomana ajankohtana joko työyhteisön omissa tiloissa tai muussa sopivassa paikassa. 

Tulevat koulutukset

Sastamala | Patruuna

Ravintola Patruuna: Vammaksentie 1, 38210 Sastamala . Hinta 135 € + alv 24 % / hlö sis. aamukahvi + suolainen ja lounas. Ilmoittaudu viim. 7 pv aikaisemmin.

26/04/24 08:00 Täynnä
Sasky Mäntän seudun koulutuskeskus

Paikka: Virtasalmentie 14, 35800 Mänttä. Hinta 135 € + alv 24 % / hlö. Hintaan ei sisälly tarjoilut.

Nokia

Paikka: Rounionkatu 140, 33330 Nokia. Hinta 135 € + alv 24 % / hlö. Hintaan sis. kahvi + suolainen kahvileipä.

Tampere

Automiehenkatu 39, 33840 Tampere.

Parkano

Sasky Ammatti-instituutti Iisakki, auditorio: Sepänkatu 4, 39700 Parkano. 

Mikä Aiko on?

Aiko Academy tarjoaa ja järjestää aikuis­koulutusta, työvoima­koulutusta, kansainvälistä koulutusta, työelämä­palveluiden kehittämis­toimintaa sekä konsultointia yrityksille ja organisaatioille sekä yleisiin ajankohtaisiin että yrityskohtaisiin tarpeisiin. Aiko toimii tiiviissä yhteistyössä alueellisen ELY-keskuksen kanssa ja merkittävä osa koulutuksista on ELY-keskusten tukemia.