Tulityökortti®

Tulityökurssi on yhden työpäivän mittainen eli koulutus kestää noin kahdeksan tuntia. Kurssi sisältää kuusi oppituntia teoriaa, suojaus- ja alkusammutusharjoitukset, kokeen ja kortin. Kortti on voimassa viisi (5) vuotta suoritusajankohdasta. 

 • 8 h

 • Sastamala, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Parkano, Mänttä, Huittinen, Kokemäki, Tampere

 • Koulutukset alkavat vain, mikäli ryhmäkoot ovat riittäviä (min. 10 henkilöä)

 • Hinta alkaen 135 € + alv 24 % / hlö (katso lisätiedot tulevat koulutukset osiosta)

Sisältö:

Koulutukseen kuuluvat seuraavat aihealueet: 

 • Tulityöt turvallisesti 
 • Vastuut ja velvollisuudet 
 • Tulityöriskit eri toimintaympäristöissä 
 • Turvatoimet eri toimintaympäristöissä ja suojausharjoitus, turvallisuus 
 • Toiminta onnettomuustilanteessa 
 • Alkusammutusharjoitus 
 • Koe, kysymysten käsittely ja kurssin päättäminen 

Kurssiin sisältyy myös suomenkielinen oppikirja: Ryhdyttäessä tulitöihin.

Osallistuminen:

Tulityökorttikoulutukseen voi osallistua kuka tahansa, joka työskentelee tehtävissä, joissa ollaan tekemisissä tulitöiden kanssa. Tulitöitä ovat mm. kipinöintiä aiheuttava kaasu- ja kaarihitsaus, poltto- ja kaarileikkaus, laikkaleikkaus ja metallien hionta. Tulitöiksi luetaan myös työt, joissa käytetään kaasupoltinta, muuta avoliekkiä, kuumailmapuhallinta tai muuta näihin verrattavaa voimakasta lämpösäteilyä tuottavaa työvälinettä. 

Tulityökorttia ei kuitenkaan edellytetä työtehtävässä, jossa työ tehdään: 

 • vakituisella tulityöpaikalla 
 • palovaarattomilla työmenetelmillä 
 • vakuuttamattomissa kohteissa 

Koulutusohjelmat:

 1. Lähikoulutus: Osallistut läsnä kasvokkain tapahtuvaan opetukseen.
 2. Yhdistelmäkoulutus: Osallistut teorian kertaukseen, alkusammutus- ja suojausharjoituksiin sekä tenttiin. Kurssi toteutetaan kaksivaiheisena. Tulityökortti® yhdistelmäkoulutuksessa teoria käydään läpi itsenäisesti verkkokoulutuksena ja käytännön harjoitukset lähikoulutuksessa. Ilmoittautumisen jälkeen saat antamaasi sähköpostiosoitteeseen linkin verkkokoulutusosuuden suorittamiseen. Lähikoulutus tulee toteuttaa kolmen (3) kuukauden sisällä verkkokurssin suorittamisesta.

Lisätiedot:

Kun koulutus on suoritettu hyväksytysti, tulityöpätevyys kirjataan Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) tulityökorttirekisteriin. Tulityökortin voi myös ladata puhelimeen (https://mobiili.korttitieto.fi), jossa se kulkee aina mukana. Tulityökortti toimitetaan mahdollisimman pian koulutuksen jälkeen (noin 2–4 viikkoa). Tarvittaessa osallistujalle laaditaan väliaikainen todistus, joka on voimassa yhden (1) kuukauden ajan.  

Koulutuksista vastaa pelastusalan asiantuntija, jolla on Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) ja Suomen Palopäällystöliiton (SPPL) myöntämä kurssinjohtajapätevyys.

SPEKin myöntämä Tulityökortti® hyväksytään Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa, ja vastaavasti SPEK hyväksyy näiden maiden palontorjuntaliittojen myöntämän kortin Suomessa. 

Antaa kuljettajan ammattipätevyyden

Ei

Koulutuskieli

Kurssien koulutuskieli on suomi, ellei kurssi-ilmoituksessa toisin mainita.

Ilmoittautuminen ja peruutus

Huomiothan, että ilmoittautumiset koulutukseen ovat sitovia. Mahdolliset peruutukset tulee tehdä viimeistään viisi (5) päivää ennen koulutuksen alkua. Peruuttamattomasta koulutuspaikkavarauksesta perimme täyden hinnan.  

Kysy lisätietoja tilauskoulutuksista! Järjestämme myös yrityksille ja yhteisöille suunnattuja koulutuksia, jotka voidaan toteuttaa joustavasti tilaajan toivomana ajankohtana joko työyhteisön omissa tiloissa tai muussa sopivassa paikassa. 

Tulevat koulutukset

Sastamala

Ravintola Patruuna: Vammaksentie 1, SASTAMALA. Hinta 135 € + alv 24 % sis. aamukahvi + suolainen ja lounas.

30/11/23 08:00
Sastamala

Paikka: Sasky / Vammalan ammattikoulu (Ratakatu 36, 38210 Sastamala), hitsaamon yläkerta teorialuokka Hinta: 125 € + alv 24 % sis. lounas ja kahvit oppilaitoksella

05/10/23 08:00
Parkano

Sasky Ammatti-instituutti Iisakki, auditorio: Sepänkatu 4, 39700 Parkano. 

Mikä Aiko on?

Aiko Academy tarjoaa ja järjestää aikuis­koulutusta, työvoima­koulutusta, kansainvälistä koulutusta, työelämä­palveluiden kehittämis­toimintaa sekä konsultointia yrityksille ja organisaatioille sekä yleisiin ajankohtaisiin että yrityskohtaisiin tarpeisiin. Aiko toimii tiiviissä yhteistyössä alueellisen ELY-keskuksen kanssa ja merkittävä osa koulutuksista on ELY-keskusten tukemia.