SPR Hätäensiapukurssi 4 t®

SPR Hätäensiapukurssi 4 t® on neljä tuntia kestävä koulutus, jonka tavoitteena on lisätä auttamisrohkeutta henkeä uhkaavissa tilanteissa.  

Koulutus sisältää opetuksen, koulutusmateriaalin, kokeen ja mobiilikortin (pakollinen). Koulutuksen suoritettuasi saat sähköpostiisi linkin mobiilikorttiin, joka toimitetaan osallistujalle noin yhden viikon kuluessa koulutuksesta. 

SPR hätäensiapukortti on voimassa kolme (3) vuotta. SPR neljän ja kahdeksan tunnin hätäensiapukurssit soveltuvat myös voimassa olevan SPR EA 1 tai EA 2-ensiapukurssin päivittämiseen yhden kerran, jolloin voimassaoloaika jatkuu kolmeksi vuodeksi eteenpäin. 

 • 4h

 • Parkano, Ikaalinen, Hämeenkyrö, Huittinen, Kokemäki, Sastamala, Mänttä, Tampere

 • Koulutukset alkavat vain, mikäli ryhmäkoot ovat riittäviä (min. 10 henkilöä)

 • Kysy ryhmäkohtainen tarjous!

Sisältö:

Auttamistoiminta onnettomuudessa 

Hätäensiavun perusteet: 

 • Tajuttomalle annettava ensiapu 
 • Painelu-puhalluselvytys 
 • Sydäniskurin käyttö 
 • Tukehtuvan auttaminen  
 • Suurten verenvuotojen tyrehdyttäminen 
 • Verenkierron häiriötila (sokki) 

Tapaturmien ennaltaehkäisy 

Sekä tarvittaessa muita ryhmäkohtaisia aiheita tai painotuksia 

Koulutusajankohdat:

Ensiapukurssit ovat kaikille avoimia koulutuksia. Tarpeen mukaan järjestämme myös tilauskoulutuksia, jotka voidaan toteuttaa joustavasti tilaajan toivomana ajankohtana joko työyhteisön omissa tiloissa tai muussa sopivassa paikassa. 

Kysy ryhmäkohtainen tarjous!

Lisätiedot:

Koulutukset ovat Punaisen Ristin koulutusohjelmien mukaisia sertifioituja ensiapukursseja. Ensiapukouluttajamme on suorittanut Suomen Punaisen Ristin ensiavun ja terveystiedon kouluttajakoulutuksen (ETK ®) sekä tarvittavat täydennyskoulutukset. Kursseista vastaa kokenut sosiaali- ja terveysalan ammattilainen (sairaanhoitaja), jolla on monipuolista käytännön kokemusta erilaisista hoitoalan tehtävistä. 

Kela-korvaus:
 • Työnantajan on mahdollista hakea kelakorvausta ensiapuvalmiuden ylläpitämisestä johtuvista kustannuksista kuten ensiapukoulutuksista, kun korvattavuuden perusedellytykset täyttyvät.  
 • Työnantajalle aiheutuvat kustannukset korvataan edellyttäen, että työterveyshuollon toimintasuunnitelmassa on määritetty riittävän ensiapuvalmiuden ylläpitämiseksi tarvittavat toimet eli koulutustarve ja välineistö. 
 • Ehkäisevän työterveyshuollon korvaus voi olla enimmillään 60 % vuotuisen enimmäismäärän mukaisesti, jota työnantaja voi hakea kuuden (6) kuukauden kuluessa maksusuorituksesta.  

Katso tarkemmat ohjeet Kelasta. 

Yhteystiedot:

Urmas Tiits
Puh. 050 302 0795
urmas.tiits(at)sasky.fi

Huomiothan, että ilmoittautumiset koulutukseen ovat sitovia. Mahdolliset peruutukset tulee tehdä viisi (5) päivää ennen koulutuksen alkua. Peruuttamattomasta koulutuspaikkavarauksesta perimme täyden hinnan. 

Tulevat koulutukset

Sastamala

Ravintola Patruuna: Vammaksentie 1, SASTAMALA. Hätä-EA 4h: klo 12-16.

Parkano

Parkanontie 48, Parkano, 3. krs. fysioterapian yläkerta

Mänttä

Hämeenkyrö

Tampere

Mikä Aiko on?

Aiko Academy tarjoaa ja järjestää aikuis­koulutusta, työvoima­koulutusta, kansainvälistä koulutusta, työelämä­palveluiden kehittämis­toimintaa sekä konsultointia yrityksille ja organisaatioille sekä yleisiin ajankohtaisiin että yrityskohtaisiin tarpeisiin. Aiko toimii tiiviissä yhteistyössä alueellisen ELY-keskuksen kanssa ja merkittävä osa koulutuksista on ELY-keskusten tukemia.